Učešće u akciji međunarodnog dana čistih obala

Željko Đukić poručio je da svi građani moraju da shvate i razumiju značaj očuvanja životne sredine.

„To je globalni problem koji je izazov ne samo za Crnu Goru nego i za Evropu i svijet. Mislim da sa ovim malim akcijama i malim doprinosom možemo pokazati građanima da Bijelo Polje može i treba da čuva prirodnu sredinu koja nam je Bogom data”, kazao je Đukić.

Đukić je istakao da se neodgovaran odnos prema prirodi nije smanjio.

„Prije svega ću kritikovati sebe npr. ja na dnevnoj bazi kupujem dvije flašice vode koja je u PVC pakovanju, dakle ja produkujem otpad svakog dana. Mislim da je pakovanje porivođača problem,mi imamo potrebu za određenim artiklom i nismo mi koji donose odluku u čemu će on biti upakovan. U tom smislu je važno da proizvođači budu inovativni i pakuju proizvode u amabalaži koja ne šteti životnoj sredini i to je po meni budućnost njenog očuvanja. Svaka akcija da doprinos i smanji problem kao što smo mi to danas uradili, ali da li će za 20 dana biti ista ovakva situacija ili možda ružnija to ćemo  vidjeti”, kaže Đukić.

Kako je pojasnio otpad su sakupljali u različitim bojama kesa.

“U jednoj stavljamo papir, u druge metal i aluminijum, a u treću sav ostali otpad. Na samom startu targetiramo koji su to brendovi koji zagađuju našu okolinu, tako ćemo tačno znati koji proizvođač najviše zagađuje okolinu”, pojasnio je Đukić. Đukić zahvalio se na učešću predsjedniku Opštine Bijelo Polje Petru Smoloviću, direktoru Centra za socijalni rad  Admiru Mustajbašiću, brojnim službenicima Opštine, službi spašavanja Opštine Bijelo Polje, kajakaškom klubu „Lim“, JP komunalno „Lim“, i učenicima prvog i četvrtog razreda Srednje elektro ekonomske škole.