Mladi, inovativni i produktivni

Osam mladih, starosti od 18 do 24 godine, biti osnaženi kroz četiri modula edukacija u oblasti multimedijalne produkcije, web developmenta, internet marketinga i upotrebe besplatnih internet patformi preko kojih je moguće ostvariti zaradu.

Na taj način, kako je kazao  Željko Đukić, oni će biti konkurentniji na tržištu rada.

“Jedan mjesec je predviđena teorijska, a tri praktična obuka, nakon čega će im biti dostupni mentori. Kroz projekat je obezbjeđena oprema koja će, po završetku, ostati polaznicima. Obezbijedićemo po osam digitalnih foto-aparata, stalaka, sistema za rasvjetu, zakupiti po osam domena za web sajt i servera za hosting web sajta. Na konkursu za NVO smo od Opštine Bijelo Polje dobili najviše sredstava, ali ni to nije dovoljno, s obzirom na to koliko košta oprema, pa ćemo nastojati da kroz projekat obezbijedimo još novca kako bi opema koju će dobiti bila kvalitetnija, rekao je Đukić na konferenciji za medije.

Dodao je da je to projekat koji se prvi put realizuje u Crnoj Gori.

“Na ideju smo došli jer veliki broj mladih napušta Bijelo Polje, veliki broj ne može da se zaposli, pa se nadamo da ćemo na ovaj način bar donekle spriječiti njihov odlazak”, rekao je Đukić.