Nova šansa za poljoprivrednike

“Domaća web platforma” poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije Bijelog Polja i drugih opština sa sjevera Crne Gore pruža novu mogućnost plasmana domaćih poljoprivrednih proizvoda na ovdašnjem tržištu.

Prezentaciji koja je organizovana u Bijelom POlju prisustvovalo je oko dvadesetak poljoprivrednih proizvođača.

Domaća Web platforma  realizuje se u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede. Današnja prezentacija nije aktivnost predviđena projektom već lična inicijativa kako bismo lijepe jesenje dane iskoristili za razgovore sa poljoprivrednicima, upoznali ih i uključili u dalju realizaciju ovog inovativnog koncept. Radi se o novom, modernom pristupu plasmana poljoprivrednih proizvoda putem kojeg se može ostvariti  plasman posredstvom modernih tehnologija. Želim umrežiti poljoprivredne proizvođače i riješiti ono što je njihov najveći  problem – otkup proizvoda, profesionalna promocija i plasman, osnovna je zamisao ovog koncepta. “Domaća Web platforma je još jedan inovativan koncept koji sprovodim , na budućoj platformi će biti dostupni poljoprivredni proizvodi sa gazdinstava sa sjevera. Napravićemo kratke video forme za svako poljoprivredno gazdinstvo koje bude uključeno u projekat.Na taj način predstavljamo gdje se poloptivredni proizvođači nalaze, čime se bave i kako teče sama proizvodnja tih poljoprivredni proizvoda”, kazao je  Željko Đukić.

On je istakao da je  predviđena i kupovina jednog dostavnog vozila što će omogućiti svim zainteresovanim licima iz cijele Crne Gore da poruči domaći poljoprivredni proizvod po tradicionalnoj recepturi koji će najkasnije u roku od 24 sata biti dostavljen na kućnu adresu bilo gdje u Crnoj Gori.

“Vozilom će proizvod, nakon preuzimanja od proizvođača, biti dostavljen na traženu adresu u Podgorici, Ulcinju, Budvi itd. A novac proslijeđen proizvođaču. Cilj  je omogućiti našim poljoprivrednim proizvđačima nove kanale distribucije.”,kazao je Đukić dodajući da će  domaćim proizvođačima ponuditi kompletan servis moderne internet prezentacije i platforme za plasman proizvoda i to potpuno besplatno.

“Oni samo treba da se brinu o tome da imaju kvalitetan proizvod i da vremenom pojačavaju svoje kapacitete”, naveo je Đukić dodajući da će ustupiti svoje kapacitete, kontakte proizvođačima za plasman proizvoda i tako im pomoći ali pomoći i institucijama sa druge strane markiranjem problema na terenu.

U pripremnoj fazi  će se obići domaćinstva, upoznati njihove proizvodne kapacitete a nakon toga slijedi izrada promotivnog materijala, obuke i treninzi te promocija same platform da bi se s proljeća krenulo u ostvarivanje pune funkcije platform i došlo do prvih benefita po poljorivredne porizvođače.