Govor u Skupštini Opštine povodom drugog mandata u Savjetu.

Odbronici Skupštine Opštine Bijelo Polje su sa 25 glasova za i jednim uzdržanim glasom danas potvrdili moj već drugi mandat za Člana savjeta za saradnju NVO i Opštine Bijelo Polje. Tim povodom sam iskoristio pravo instituta slobodne stolice i govorio o poziciji NVO sektora u svom gradu.

U nastavku 3. sjednice Skupštine opštine Bijelo Polje kojom je predsjedavao Abaz Dizdarević odbornici su usvojili svih 29 tačaka dnevnog reda. Usvojen je Predlog Odluke o završnom računu budžeta Opštine Bijelo Polje za 2017.godinu, a predsjednik Opštine Petar Smolović učestvujući u raspravi istakao je da je nezavisni revizorski Tim dao mišljenje da je ovaj izuzezno značajan dokument u skladu sa zakonom.

Odbornici su usvojili i Predlog Odluke o donošenju Strateškog plana razvoja sporta opštine Bijelo Polje za period 2018-2021. kojim su utvrđene organizacione mjere, kao i ciljevi i prioriteti razvoja sporta u bjelopoljskoj opštini. Na današnjoj sjednici Skupštine Opštine izabran je Savjet za saradnju lokalne samouprave sa nevladinim organizacijama na čijem čelu je predsjednik Abaz Dizdarević, a članovi su Ivana Šćekić, Lazar Radović, Almina Zejnilović (predstavnici Opštine), Lidija Guberinić, Tufo Pućurica i Željko Đukić (predstavnici nevladinih organizacija).