Dolaze li bolji dani za NVO sa sjevera?

NAKON RAZGOVORA SA PREMIJEROM

Obzirom da sam inicijator nedavnog konstruktivnog susreta premijera Duška Markovića sa predstavnicima civilnog sektora za sjevera, u svom obraćanju sam istakao nepažnju prema sjevernom regionu od strane pojedinih ministara ali sam i kritikovao i sam Nvo sektor koji nedovoljno sarađuje.

Naglasio sam da su NVO sa sjevera često samo sjenke velikih NVO iz Podgorice i srednjeg regiona, koji mogu sa ministrima da odu na kafu i dogovore važne stvari.

Dotakao sam se i tzv. fiktivnih, kako sam rekao “fake NVO” koje se osnivaju sa kratkoročnim ciljem kako bi nekom pružile podršku te upozorio sam da se ne ocjenjuju stručne reference istih što šteti generalno civilnom sektoru.

“Drago mi je što je premijer prepoznao značaj nvo organizacija, posebna nas sa sjevera jer smo i mi dio crnogorskog društva i to što lokalne organizacije doprinose procesu evropskih integracija ali i sveukupnom razvoju i boljitku građana. Danas je bilo dosta različitih pitanja i tema i smatram da je bio uspješan sastanak, a pokazalo se i da premijer Marković stoji iza svojih obećanja”, kazao je Đukić za Kodex pojašnjavajući da je predsjednik Vlade prije nešto više od mjesec obećao da će razgovarati sa predstavnicima NVO što je učinio, što dalje nam daje nadu i da će današnja uvjeravanja biti ostvarena.

“Mislim da možemo očekivati bolje dane mi u nvo sektoru na sjeveru”