ĐE SMO I ŠTA RADIMO?

http://zeljkodjukic.me/wp-content/uploads/2022/04/zeljkodjukic-dje-smo-i-sta-radimo.jpg

Đe smo i šta radimo? Turbulentne društvene, tehnološke, ekonomske ali i političke tranziciije u poslednjih 25 godina, posebno u zadnjih 10 promjenile su naše društvo. Đe smo? Na istom mjestu, tapkamo, tapkamo, dva koraka naprijed, dva koraka nazad…

Šta radimo? Gledamo tuđa posla, šta drugi rade, sa kim rade, kako rade, zapravo većini je to primarni posao, a sporedni je onaj koji rade za platu. Tehnologija koja nam je olakšala život ali i transparentnost, dostupnost svakakvim, pravim i lažnim, bitnim i nebitnim informacijama koje su omogućile društvene mreže dodato su dale za pravo da jedni drugima zabijamo nos u živote, gledamo tuđ, a ne svoj život, živimo tuđ a ne svoj život, sanjamo tuđe živote, a ne radimo ništa po pitanju svog… I tako dolazimo do zaključaka ko je kakav, (dobar, loš, zao, nikakav…) na bazi objavljenih fotografija, komentara, storija i reels-a.

Uvijek nam je kriv neko drugi, a ne mi sami, svi mislimo da smo najbolji i da će sa neba da nam se posreći i tako ostvarimo sebe, svoje ambicije, svoje neostvarene snove. Imamo realne probleme ali imamo i nerealna očekivanja. Sve radimo osim što stanje i situaciju u kojoj se lično, ili kao društvo nalazimo ne posmatramo realno, ne preduzimamo ništa po pitanju sledeće nedjelje, mjeseca, godine, radimo i razmišljamo samo od danas do sjutra, gledamo samo sebe i svoj interes.

Najbolje je bilo i eri iz koje je ovaj stari radio tranzistor. Manje smo znali, ali manje nas je glava boljela…

Ali šta znam ja, ja sam obični IRVAS SA SJEVERA!